miércoles, 1 de mayo de 2013

COQUES DOCES I SALADES

Empezamos unos cursos nuevos y lleno total, desde luego despues de los altibajos con alguno de mis cursos, "COCINANDO LAS FLORES" no esperaba este éxito, me imagino que un curso de cocas atrae. desde luego ha sido un acierto, muchas caras conocidas y el nivel cada vez mas alto, y mas exigencia para mi. Se nota mi sacrificio de sabados en el gremi y mis ultimas sesiones en un casal de barrio, haciendo cursos de pan.
 Hicimos la calzone y como digo a todos mis alumno, "no se debe comprar una masa de pizza", por muy buena calidad que tengan, la hecha mano la superara con creces y es "tan sencilla".
La coca de cuxipanda
La coca de recapte o coca de verdures és una coca salada que porta hortalisses escalivades damunt, típicament pebrera o pebrot, albergínia i ceba. A les zones d'interior és habitual posar-hi bolets. Tanmateix s'hi pot emprar d'altres verdures o fins i tot afegir embotit, perquè en general les coques no tenen receptes fixes, ans el contrari.
 Josep Pla opina que la coca d'escalivada, sovint anomenada coca de recapte, és originària de la Noguera,mentre que Josep Lladonosa afirma que "des de sempre" s'han cuinat a les comarques tarragonines i lleidatanes. En l'actualitat és una coca ben típica de moltes comarques i se'n pot trobar a Barcelona, València, Palma o Alacant. És especialment habitual, però, a la Ribagorça, Mallorca, la Noguera, el Segrià, la Marina, l'Alacantí, l'Alcoià, el Comtat i a les comarques del Camp de Tarragona.COCA DE VIDRE
La coca de vidre és una coca dolça catalana que es caracteritza per la seva finor, que la fa cruixent, i pel fet que està coberta d'una capa de sucre brillant, llisa i transparent, com si fos una capa de vernís o de vidre. Se sol menjar per esmorzar o per berenar, de vegades amb un tros de xocolata


No hay comentarios:

Publicar un comentario