domingo, 8 de marzo de 2015

PA DE PESSIC

El PA DE PESSIC (també anomenat pa de pessic genovès) és un pa de pessic típic de Catalunya i s'usa com a base per a infinitat de pastissos, encara que es pot prendre també sol, amb el cafè, xocolata, etc.

Si ho volem per omplir i fer una bona pastís us asseguro que quedareu bé. Puja tant que es poden fer tres talls, o sigui dos farcits al centre. També es pot emborratxar, com dic serveix de base per a molts dels nostres pastissos.

És esponjós i molt tendre.


El "pa de pessic" és popular a tot Catalunya, però a Vic ho és d'una manera especial. Antigament era costum que en les processons patronals es portés un pastís que es repartia entre els assistents. Aquest pastís era una temptació constant i els pessics que patia abans d'hora van fer que es digués "el pa que es menja a pessics". La peculiaritat del de Vic és que, encara elaborat segons la norma, les clares d'ou es munten amb vímet i no amb la clàssica batedora. Es pot comprar en diverses pastisseries del centre de Vic.

http://www.lacuinadesempre.cat/2011/11/article-emulsionants-i-impulsors.html 

No hay comentarios:

Publicar un comentario